Според данни, публикувани на 3 септември от европейската група на операторите

...
Според данни, публикувани на 3 септември от европейската група на операторите
Коментари Харесай

Газохранилищата в Германия вече са запълнени на 85 %

Според данни, оповестени на 3 септември от европейската група на операторите " Газ инфрастръкчър Юръп ", газохранилищата в Германия към този момент са запълнени на 85 %. Това от своя страна отговаря на заложените от Берлин целеви равнища за месец октомври (въпреки продължителното прекъсване на съветските доставки по " Северен поток-1 " ), предава Ройтерс.

Всичко това значи, че и фирмите, и жителите на най-голямата европейска стопанска система се вслушват в апела на държавното управление да пестят газ за зимата поради понижения импорт от Русия.

Нещо повече - през август  потреблението на газ в индустрията е намаляло с 21 % на годишна база. Според председателя на Съюза на немската промишленост (Бе Де И) обаче този спад не е добър знак:

" Често повода за това не е повишение на успеваемостта,  драматичен спад в производството. В случая не става дума за успех, а за демонстрация на голям проблем ", изясни той.

Германия съумя да запълни газохранилищата си според заложената цел за идващия месец в миг, в който Русия анулира крайния период за обновяване газоподаването по " Северен поток 1 ", заявявайки, че е разкрила механически неизправности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР